Pařížská klimatická dohoda

         Dnes si povíme o jedné z nejznámějších a možná i nejdůležitějších dohod tohoto století. Pokud se Vám tento článek  bude líbit, budu rád za každé sdílení, tím mi moc podpoříte, děkuji.


V prosinci roku 2015 v Paříži byla schválena Pařížská dohoda o klimatu, ke které se připojilo 195 zemí z celého světa. Mezi ty patří například  Afganistan (2016), Rakousko (2016), Čína (2016), USA (2016, 2017 odstoupila a 2021 znovu připojila). Byla to první velká mezinárodní dohoda o opatřeních, které zamezí aby světová teplota klimatu nepřekročila 2°C (nejlépe 1,5°C) (počítáno od průmyslové revoluce). A země připraví na snášení klimatických katastrof způsobených globálním oteplováním. Lidské činnosti - spalování fosilních paliv, ničení korálových útesů, vypalování pralesů, vypouštění chemikálií, a tak dále, denně produkují spoustu skleníkových plynů (především oxid uhličitý a metan). TOMU JE TŘEBA ZABRÁNIT!!! Musíme produkci skleníkových plynu snížit na minimum a nezničit tak budoucnost dalším generacím.


Paříž



    Děkuji, že jste článek dočetli až dokonce. Budu rád za sdílení a follow na Instagramu a Twitteru.


Instagram: https://www.instagram.com/pro.planetu/

Twitter: https://twitter.com/ForPlanet1


Za obrázek děkuji autorům stránky: https://www.aktualne.cz/wiki/geografie/staty-a-mesta/pariz/r~aae1a146ea3911e3b48f0025900fea04/



Komentáře